Kopaonik smeštaj

Kopaonik

Kojim god povodom da ste došli u bilo koje doba godine, Nacionalni park Kopaonik ima toliko toga da vam ponudi.Prva i najvažnija asocijacija na Kopaonik je: Skijanje i Ski staze, koje se mogu naći na svakom koraku.

Ukoliko želite da istražite Kopaonik i njegove prelepe predele, te ponesete sa sobom nezaboravne uspomene - obilazak najatraktivnijih lokacija u pratnji vodiča sigurno će vam pružiti doživljaje za pamćenje. Kada odaberete svoj idealan smeštaj na Kopaoniku, sledeće je da odaberete da li želite pasivan ili aktivan odmor, jer za svaku varijantu ima pregršt opcija.

Kopaonik je obogaćen brojnim ski stazama koje su medjusobno povezane. Preko 50 kilometara alpskih staza je u sastavu cele mreže. Žičare su brojne, i mogu da prevezu preko 30 000 skijaša u svakom trenutku. Staze ne samo što su povezane, već su i na desetak metara od centralnog kompleksa mnogih hotela.

Postoji opcija i za prevoz od udaljenih smeštaja. Za sve početnike postoji takozvani ’’ ski vrtići ’’ gde ćete biti u rukama divnih instruktora. Oko 97% skijališta je pokriveno sistemom za veštačko osnežavanje. Sve staze su dobro povezane žičarama i ski liftovima.

Zimski sadžaji

Pogledajte
promotivni
video

Ceo sistem čine 3 šestosedne žičare, 7 četvorosednih i dve dvosedne žičare. Tu je i 10 ski liftova, dva vezna ski lifta i pokretna traka. Neke od najpoznatijih staza su: Pančićev vrh, Krst, Ledenica, Sunčeva dolina i mnoge druge. Za avanturiste, kojima skijanje po danu nije toliko zanimljivo, postoje dve staze koje su opremljene za noćno skijanje. To su: Karaman greben i Malo jezero. Pored skijanja možete posetiti najdužu stazu za sankanje na Karman grebenu.

Skijalište Srbije obezbedjuje sanke i kupovina karata je jako jednostavna. Sve što će Vama biti potrebno jeste dobro ski odelo, skije i spremni ste da iskusite ove aktivnosti na Koponiku. Kada završite sa aktivnostima na snegu, potreban Vam je udoban, topao smeštaj gde ćete se odmoriti i pripremiti se za novi dan i nove avanture.

Iako je Kopaonik, najveći planinski masiv Srbije, prevashodno poznat po zimskim atrakcijama i sadržajima, svojim posetiocima itekako ima šta da ponudi i tokom letnjih meseci. U prilog tome govori i naziv pod kojim je još poznat - “Planina Sunca”, zaslužen s obzirom da se nalazi na položaju koji ovoj planini pruža godišnje skoro 200 sunčanih dana.

Takođe, zbog svojih prirodnih lepota i vrednosti (budući da se ovde mogu videti neke od najznačajnijih endemičnih vrsta biljaka, a stanište je i mnogih zaštićenih vrsta životinja), Kopaonik je proglašen za Nacionalni park Srbije. Prelepi pejzaži, čist vazduh i prijatna klima predstavljaju još neke od prednosti boravka na ovoj planini tokom cele godine, a atraktivan sadržaj je tu da upotpuni vaše iskustvo i doživljaj.

Letnji sadržaji

Zimski sadžaji

U ponudi letnjeg sadržaja Kopaonika su sledeće aktivnosti: Letnja ski staza, E-bike, Panoramska vožnja žičarom “Pančićev vrh”, Trim staza, Pešačketure, Zip line, Bob na šinama, Tjubing, Mountain cart, Teretana,Vožnja kvadova.... Posle dugih šetnji, ili bilo kog adrenalinskog sadržaja,spavaćete što bi se reklo kod nas “kao beba”, a da biste imali gde da prenoćite, potražite na našem sajtu smeštaj i napravite online rezervaciju za neki od naših apartmana na Kopaoniku.

>